mobiliteit-Achterhoek

De mobiliteit in de Achterhoek moet worden aangepakt!

De Achterhoek is prachtig maar de mobiliteit in de Achterhoek kan nog wel verbeterd worden. In een aantal kleine dorpen in de gemeente Oost Gelre rijden er namelijk maar enkele bussen per dag, de afstand naar de bushalte is voor een aantal mensen te ver om te lopen en jongeren klagen over de bussen die vaak overvol zijn. Verder beschikt niet iedereen over een auto

Wat is Netmobiel?

Vanuit de 6 dorpsbelangenorganisaties uit Lievelde, Harreveld, Zieuwent, Zwolle, Mariënvelde en Vragender zijn er verschillende mobiliteitsgroepen opgericht om de mobiliteit in de Achterhoek te verbeteren. Deze mobiliteitsgroepen zetten zich samen met andere betrokkenen en organisaties in om Netmobiel tot een succes te maken. Mobility as a service, speciaal voor de mensen die in de Achterhoek wonen! Begin 2020 zal de Netmobiel app gelanceerd worden. Het doel is om de gehele Achterhoek steeds beter bereikbaar te maken!

We zijn ondertussen al hard op zoek naar mensen die interesse in de applicatie hebben. Wil jij ons initiatief steunen? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Wat houdt de Netmobiel app in?

Ken je toevallig het principe van BrengFlex, Uber en GoAbout? Deze vervoersapps zijn voornamelijk alleen in de grotere steden beschikbaar. In de Achterhoek kunnen we helaas niet even snel een Uber boeken. Maar daar komt verandering in! Netmobiel richt zich namelijk 100% op de Achterhoek als Mobility as a Service en is ongeveer vergelijkbaar met deze vervoersapps. Alleen het idee van Netmobiel is dat jij achter het stuur met je buur kruipt. Veel gezelliger! Naast dat het gezellig is brengt het nog veel meer voordelen met zich mee. Waarom niet achter het stuur met je buur kruipen als je toch dezelfde kant op moet?

Je bespaart kosten (de benzinekosten kun je via de app delen), het is goed voor het milieu en je bespaart tijd doordat je niet op die ene bus/trein hoeft te wachten of van vrienden en familie afhankelijk bent.

Netmobiel-mobility

Netmobiel voor de Achterhoek

Iedereen die in de Achterhoek woont kan vanaf 2020 gebruik maken van de Netmobiel app. Zowel toekomstige chauffeurs als passagiers. Omdat we nog in de ontwikkelingsfase zitten zijn we al wel op zoek naar mensen die interesse hebben in onze app Netmobiel, Mobility as a Service voor de Achterhoek. Heb je interesse? Schrijf je dan alvast in voor de nieuwsbrief. Oh en wij houden niet van spam, dus je ontvangt echt alleen een mail zodra er meer bekend is over onze applicatie.

Je kunt ons initiatief ook steunen door ons te volgen op Facebook en Instagram. Hopelijk zien we je daar ook!

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − seven =