Achterhoek-natuur

De 4 x voordelen van wonen in de Achterhoek!

Inwoners van de Achterhoek waarderen de rust, de ruimte, de natuur en de gemoedelijkheid enorm. Wonen in de Achterhoek biedt veel voordelen. Herken jij ook onderstaande voordelen van het wonen in de Achterhoek?

1. In de Achterhoek kun je goed tot rust komen

Waar je ook woont, met een paar minuten lopen of fietsen bevind jij je al in een prachtige natuurrijke omgeving waar je helemaal kunt opladen.

2. De huizen zijn relatief goedkoop ten opzichte van het wonen in de stad

Waar je in de stad een appartementje koopt voor een bepaald bedrag, heb je voor hetzelfde bedrag in de Achterhoek een groot huis met een tuintje. In de Achterhoek zijn de huizen een stuk goedkoper dan in de stad!

3. Je vindt er het grootste festival van Nederland

zwarte-cross-achterhoek

Een van de best bezochte festivals van Nederland is de Zwarte Cross. Mensen komen van overal om het evenement te bezoeken. Woon je in de Achterhoek? Dan kun je er misschien wel lopend of met de fiets naartoe, of misschien wel met een origineel vervoersmiddel! 😉Mensen die in Oost-Nederland wonen kijken vaak het hele jaar uit naar de Zwarte Cross. “Lekker brommers kieken!”

4. Achterhoekers zijn over het algemeen bescheiden en behulpzaam

De mensen die in de Achterhoek wonen zijn over het algemeen bescheiden en behulpzaam. Ze vinden zichzelf niet snel meer of minder dan een ander. Ons kent ons en men is bereid om elkaar te helpen.

Conclusie

Wat is het toch fijn om in de Achterhoek te wonen! Echter, wanneer we in gesprek gaan met de inwoners horen wij ook dat er zeker ruimte is voor verbetering, vooral als het om de bereikbaarheid van de kleine kernen gaat. Zo rijden er in een aantal dorpen maar een beperkt aantal bussen, zijn de bussen in de spitsuren vaak overvol en zijn de bushaltes voor een aantal mensen (voornamelijk ouderen) te ver om te lopen of fietsen. Daarnaast beschikt niet iedereen over een rijbewijs of auto. Om die redenen ervaren vooral jongeren en ouderen mobiliteitsproblemen. Vandaar dat wij met ons initiatief Netmobiel zijn gestart. Ons doel is om de bereikbaarheid in de Achterhoek te verbeteren, zodat jij je sneller van A naar B kunt verplaatsen dankzij de Netmobiel-app die medio 2020 live zal gaan. Wij willen de Achterhoek nóg mooier maken door deze mobiliteitsproblemen aan te pakken. Wil jij hier meer over weten? Bekijk dan de volgende pagina en meld je alvast gratis aan voor onze Netmobiel-app: www.netmobiel.eu/aanmeldpagina-netmobiel-app

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + 20 =