Veelgestelde vragen

In onze gebruikshandleiding vind je terug hoe je de app gebruikt. Overige vragen over Netmobiel vind je op deze pagina. Staat jouw vraag er niet tussen? Heb je een klacht? Of wil je ergens anders contact over hebben? Gebruik dan het contactformulier.

Netmobiel

Netmobiel is een onderzoeksproject en heeft als doel om de bereikbaarheid van de kleine kernen te verbeteren. Dit gebeurt door personen die ritten zoeken te koppelen aan reizigers die ritten aanbieden. De netmobiel app is het platform dat deze koppelingen op een eenvoudige wijze mogelijk maakt.

Lees hier meer over Netmobiel

Netmobiel houdt zich aan Nederlandse en Europese wetgeving met betrekking tot
privacy. Lees meer over hoe wij met jouw privacy omgaan in onze privacyverklaring

De app is ook voor de langere termijn beschikbaar voor voor de hele regio Achterhoek. De app gaat onderdeel uitmaken van Achterhoeksmobiliteitsplatform. Dit betekent dat alles rondom deelvervoer in de Achterhoek onder één naam verder zal gaan: Gaon.

Onder partners kan u zien wie er samen aan Netmobiel werken.

Vereniging Netmobiel is opgericht om de gedragsregels voor de gebruikers van de app op te stellen. Verder is de vereniging verantwoordelijk voor het uitvoeren van betalingen naar chauffeurs en naar de goede doelen. Gebruikers moeten een akkoord geven op de opgestelde regels van Vereniging  Netmobiel die beschreven staan in het reglement. Om deze reden is het dan ook verplicht lid te worden van de Vereniging voordat Netmobiel gebruikt kan worden.

Als lid van de Vereniging heb je de keus om zelf ook mee te denken over het reglement en is het mogelijk om mee te beslissen. Vereniging Netmobiel is dan ook iets door en voor de bewoners van de Achterhoek.

Het is mogelijk om je op elk gewenste moment weer uit te schrijven voor Vereniging Netmobiel

Neem contact op met Netmobiel. Netmobiel zorgt er vervolgens voor dat er passende maatregelen genomen worden.

Passagier

Door vervoer met elkaar te verbinden zorgt Netmobiel ervoor dat de Achterhoek beter bereikbaar wordt. Voor jou betekent dit dat je makkelijker en sneller op je gewenste bestemming aankomt.

Je betaalt binnen Netmobiel met credits. Je kan deze binnen de app kopen via IDEAL. Nadat je met een chauffeur bent meegereden moet je binnen een week na de reis de rit bevestigen. Wanneer jij en de chauffeur de rit hebben bevestigd worden de credits definitief naar de chauffeur overgeschreven.

Je betaalt binnen Netmobiel met credits. De kosten van een credit zijn 19 cent. Het ligt aan de afstand van de rit hoeveel credits je voor een bepaalde rit moet betalen.

De kosten van ritten met het openbaar vervoer vind je terug op de website van de desbetreffende vervoerder

Natuurlijk kan dit. Je doet dit kosteloos binnen de app door bij de rit op ‘annuleer rit’ te klikken. Doe dit het liefst zo snel mogelijk zodat de chauffeur van de rit weet dat je niet meer meerijdt. 

Binnen 30 minuten voor vertrek is het niet meer mogelijk een rit te annuleren. Breng de chauffeur van de rit direct op de hoogte via de chatfunctie als je toch binnen 30 minuten voor vertrek de rit wil annuleren.

Tijdens bijeenkomsten komen vaak verschillende onderwerpen aan bod. Vaak terugkerende onderwerpen zijn: mobiliteit en de app.

Ja, het is mogelijk om ritten buiten de Achterhoek met de Netmobiel-app te boeken. Wel is de kans klein dat je met een andere chauffeur kan meerijden omdat de Netmobiel-app voornamelijk binnen de Achterhoek gebruikt wordt. Wel zijn er openbaar vervoer opties die je kan gebruiken voor je reis buiten de Achterhoek.

Dit komt door het grote aantal verschillende ritopties die de Netmobiel-app moet berekenen. Dit kan er soms voor zorgen dat het zoeken naar ritten wat langer duurt. Door de ritvoorkeuren aan te passen kan de wachttijd verkort worden. Wel kan dit gevolgen hebben voor het ritaanbod.

Je kan dit bij het boeken van een rit te weten komen door de reviews van een chauffeur te bekijken. Op basis van de reviews kan je beoordelen of je wel of niet met een chauffeur wil meerijden.

Dat weet je natuurlijk nooit helemaal zeker. Wel kan je door de reviews van de chauffeur te lezen al een goede beeld krijgen of de chauffeur betrouwbaar is. 

Als een chauffeur niet komt opdagen kan je kiezen om een klacht in te dienen. Dit kan ervoor zorgen dat het account van de chauffeur tijdelijk of permanent geblokkeerd wordt.

Dit kan via de chatfunctie die je terug kan vinden in de app.

Ja dit is zeker mogelijk! Je hebt de optie om het account van een andere gebruiker te beheren en zo ritten voor deze persoon te boeken. Dit komt vooral goed van pas wanneer iemand zelf niet goed met een smartphone overweg kan.

Je kan na het boeken van je heenreis direct een terugrit boeken. Zo weet je zeker dat je weer thuis komt.

Binnen de Netmobiel-app heb je de optie om een ritoproep in te dienen. Hiermee stuur je een verzoek naar chauffeurs om jou weg te brengen naar de gewenste locatie.

Je dient een ritoproep in door nadat je hebt gezocht naar een rit zonder gewenst resultaat. Dit doe je onderaan de lijst met ritten door op ‘plaats oproep in de community’ te drukken. 

Ja dit is mogelijk. Je kan dit instellen binnen de ritvoorkeuren wanneer je een rit boekt.

Chauffeur

Het idee achter Netmobiel is om de fijnmazige bereikbaarheid van de Achterhoek te optimaliseren. Zodat alle Achterhoekers sneller en flexibeler van A naar B kunnen komen. M.n. jongeren en ouderen hebben hier baat bij. Dus je doet het voor je dorpsbewoners. Daarnaast spaar je met elkaar voor een goed doel uit je dorp, om met elkaar iets voor het dorp te realiseren.

Ja, je ontvangt een onkostenvergoeding in de vorm van credits wanneer je een passagier wegbrengt. Je kan zelf kiezen of je deze laat uitbetalen in de vorm van geld of doneert aan een lokaal goed doel.

Een week na het rijden van de rit moet jij en de passagier de rit bevestigen. Wanneer beide partijen de rit bevestigd hebben worden de credits aan jouw account toegevoegd. Als één van de partijen de rit niet na een week heeft bevestigd worden de credits niet aan je account toegevoegd.

Heb je de passagier wel weggebracht maar heeft de desbetreffende persoon na een week de rit niet bevestigd? Neem dan contact op met Netmobiel. We zorgen er dan voor dat je de credits alsnog ontvangt.

Jazeker, ga in de Netmobiel-app naar de community tab en klik op ‘oproepen’. Hier vind je de ritoproepen van passagiers. Kies een rit naar wens uit en rijden maar.

Je kan de geplande rit annuleren in de app onder het ritten tabblad. Annuleer zo snel mogelijk zodat de passagier(s) nog voldoende tijd hebben om vervangend vervoer te regelen.

Je laat het de passagier zo snel mogelijk weten via de berichtenfunctie in de app. Doe dit voordat je wegrijdt of zet de auto even aan de kant.

Mobiliteitswerkgroep

Aanmelden kan via het contactformulier. Je bericht wordt verstuurd naar Margret Klein
Holkenborg, onze contactpersoon voor de kleine kernen.

Bij de uitrol van app spelen de mobiliteitswerkgroepen een grote rol bij het enthousiasmeren en motiveren van bewoners om de app te gebruiken, bij het communiceren over de app en het organiseren van informatebijeenkomsten.Bij de ontwikkeling van de app was het doel van een mobiliteitswerkgroep om mobiliteit bespreekbaar te maken en te achterhalen wat de wensen en behoeftes van de inwoners van Oost Gelre waren. Met deze informatie heeft Netmobiel vervolgens de app gecreërd die voor iedereen eenvoudig te gebruiken is. 

Alle inwoners kunnen zich aanmelden voor een mobiliteitswerkgroep. Met name bewoners uit Oost Gelre, Winterswijk, Aalten en Berkelland.

Tijdens bijeenkomsten komen vaak verschillende onderwerpen aan bod. Vaak terugkerende onderwerpen zijn: mobiliteit en de app.

Neem contact op

Heb je nog onbeantwoorde vragen, wil je graag meer informatie over een mobiliteitswerkgroep of ben je van plan je aan te melden? Vul het contactformulier in en Netmobiel neemt zo snel mogelijk contact met je op.