Over Netmobiel

Wat is Netmobiel?

In Netmobiel werken kennisinstellingen, technologiebedrijven, bewoners en overheden samen aan een mobiliteitsoplossing voor de Achterhoek. Het is een innovatieproject dat gesubsidieerd wordt door de Stichting Innovatie Alliantie, de Provincie Gelderland en Achterhoek ambassadeurs. Onder Partners vind je meer informatie over de samenwerkingen.

Het is een project van vier jaar dat loopt tot 2021. We gaan beginnen met de proef in het najaar van 2019. Nu al zijn we druk bezig om ervoor te zorgen dat ook na 2021 Netmobiel beschikbaar blijft voor alle Achterhoekers!

Netmobiel

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Netmobiel nieuwsbrief en volg alle ontwikkelingen binnen Netmobiel

netmobiel-applicatie

Mobility as a Service

Netmobiel is een voorbeeld van mobility as a Service: via een app kun je reizen zoeken, boeken en betalen, waarbij je verschillende vervoersmiddelen gebruikt. Dan gaat het niet alleen om bus en trein, maar ook om ritdelen, deelauto, deelfietsen, etc. Tot nu toe is Mobility as a service alleen in stedelijk gebied getest.

Met Netmobiel brengen we dit idee naar de Achterhoek en naar het buitengebied. Dat is wel wezenlijk anders:

·        Het openbaar vervoer is beperkt.

·        Het aantal inwoners is veel kleiner dan in de stad.  Vraag naar en aanbod van vervoer matchen is dus ingewikkelder.

·        Noaberschap is belangrijk in de dorpen.

Onze uitgangspunten

Zekerheid

er is altijd een optie beschikbaar, dankzij een vangnet. Dit vangnet (een bezemwagen) zal gaan bestaan uit een combinatie van vrijwilligers en ZOOV. Zo weet je zeker dat je altijd weer thuis komt!

 

 

Samen en sociaal

We ontwikkelen de app samen; de hulp van vrijwilligers is de basis voor de oplossing. Noaberschap dus.

 

 

 

Meer dan een app

Met alleen een app kom je er niet. Netmobiel werk daarom samen met vervoerders, de regio, de provincie en natuurlijk met de inwoners.

Sluit je aan bij een mobiliteitswerkgroep en denk mee over mobiliteit in de Achterhoek