netmobiel-app

Het wie, wat waar en waarom van de Netmobiel-app

Misschien heb je er al van gehoord: de Netmobiel-app. Een app voor Achterhoekers, die je sneller van A naar B brengt.

Een app waarin alle vervoersvormen in de Achterhoek uiteindelijk samenkomen: openbaar vervoer, ritdelen, ZOOV, deelauto’s etc. Hoe handig is het om vanuit één app ritten te kunnen zoeken en boeken in de Achterhoek, ongeacht met welk vervoermiddel je reist? Hogeschool Saxion ontwikkelt deze app, samen met inwoners van de Achterhoek en met partners (Hogeschool Arnhem Nijmegen, Spectrum en anderen). Samen creëren we een platform voor reizigers in de Achterhoek, zo brengen we vraag en aanbod van vervoer bij elkaar. Wij van Netmobiel hebben één doel: de Achterhoek nog beter bereikbaar maken.

Waarom gebruikmaken van de Netmobiel-app?

netmobiel-app-tablet

Veel inwoners uit de Achterhoek bezitten één of meerdere auto’s en kunnen snel van A naar B. Maar er zijn ook veel Achterhoekers waarvoor dat niet geldt:  jongeren die nog geen auto en/of rijbewijs hebben, mensen die niet meer kunnen of willen rijden of mensen die graag bewuster willen rijden. Om die reden is Netmobiel ontstaan, zodat iedereen de mogelijkheid heeft snel van A naar B te kunnen. Samen de mobiliteit in de Achterhoek – onder voornamelijk jongeren en ouderen – verbeteren.

Zit je bijvoorbeeld (bijna) elke dag op de weg om je van A naar B te verplaatsen en heb je nog plek over in je auto? Neem dan iemand uit de buurt mee die ook dezelfde kant op moet. Zo help je een ander, denk je aan het milieu en verdien je wat geld (credits). Je kan zelf kiezen wat je met de credits doet. Zo kan je ze aan jezelf uitbetalen als extra zakcentje maar het is ook mogelijk om ze te doneren aan een lokaal goed doel. Hiermee help je een initiatief binnen je eigen dorp.

Of heb jij niet iedere dag een auto tot je beschikking en ben jij soms afhankelijk van de treinen en bussen die op beperkte tijdstippen in jouw dorp rijden? Of ben jij afhankelijk van vrienden en familie die je elke keer moet vragen om je weg te brengen? Zoek dan naar een rit binnen de Netmobiel-app. De app schotelt je op basis van jouw voorkeuren een lijst van beschikbare ritten voor waarin verschillende vervoersmiddelen meegenomen worden. Kies een rit naar keus en reis zo sneller én goedkoper van A naar B. Staat je ideale rit er toch niet tussen? Stuur dan eenvoudig via de app een oproep naar chauffeurs met het verzoek om je weg te brengen.

Meedoen?

Probeer de Netmobiel-app uit. De app is te downloaden voor zowel Android als Apple toestellen. Klik simpelweg op de knop die hoort bij jouw besturingsysteem. Lees je dit artikel niet op je mobiel? Typ dan Netmobiel in bij de Google Play of App Store van je mobiel.

screenshots-netmobiel-app

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + four =