fbpx

Wie, wat, waar, waarom van de Netmobiel-app weten?

netmobiel-applicatie

De Netmobiel-app is een initiatief in de Achterhoek dat in samenwerking met de 6 dorpsbelangenorganisaties uit Lievelde, Harreveld, Zieuwent, Zwolle, Mariënvelde en Vragender is opgezet. Hogeschool Saxion geeft in samenwerking met Hogeschool Arnhem en Nijmegen, Universiteit Twente en andere partners uitvoering aan dit project. Het doel van Netmobiel is om samen een platform voor reizigers in de Achterhoek te creëren, waarbij in een app vraag en aanbod (van vervoer) bij elkaar worden gebracht, zodat inwoners zich sneller van A naar B kunnen verplaatsen.

Waarom gebruikmaken van de Netmobiel-app?

Wij van Netmobiel hebben maar één doel en dat is de Achterhoek nog beter bereikbaar maken. Veel inwoners bezitten één of meerdere auto’s. Echter, zijn er ook veel jongeren die nog geen auto en/of rijbewijs hebben, mensen die niet meer kunnen rijden of mensen die graag bewuster willen rijden. Om die reden is het initiatief van Netmobiel ontstaan. Samen kunnen we de mobiliteitsuitdagingen – onder voornamelijk jongeren en ouderen – verhelpen.

netmobiel-app

Zit je bijvoorbeeld (bijna) elke dag op de weg om je van A naar B te verplaatsen en heb je nog plek over in je auto? Neem dan iemand uit de buurt mee die ook dezelfde kant op moet (zodra dit weer mogelijk is en ook vanuit het RIVM wordt geadviseerd). Zo help je een ander, denk je aan het milieu (minder CO2 uitstoot) en kun je een onkostenvergoeding via de app regelen, sparen voor leuke vouchers of goede doelen in de buurt steunen.

Of heb jij niet iedere dag een auto tot je beschikking en ben jij soms afhankelijk van de treinen en bussen die op beperkte tijdstippen in jouw dorp rijden, of van vrienden/familie die je elke keer moet vragen om je weg te brengen? Rijd dan met iemand mee die toevallig ook dezelfde kant op moet (zodra dit weer mogelijk is en ook vanuit het RIVM wordt geadviseerd). Kijk in de app of er chauffeurs (aanbieders van ritten) zijn op de dagen/tijdstippen dat jij naar de gewenste locatie moet.


De voordelen van de Netmobiel-app? 

Het is tijdbesparend, goed voor het milieu (minder CO2 uitstoot), sociaal en kostenbesparend (als chauffeur kun je namelijk een onkostenvergoeding regelen, sparen voor leuke vouchers of goede doelen in je buurt steunen). 

Een innoverende Achterhoek 

Wist je daarnaast dat in Gelderland de regio Achterhoek uitgeroepen is tot de meest innovatieve regio? De Achterhoek blijft zich continu innoveren. Trots dat wij daar met z’n allen met de Netmobiel-app een steentje aan mogen bijdragen.

Lancering voorjaar 2020

De Netmobiel-app is momenteel nog niet te downloaden. het plan was om in het voorjaar van 2020 met de app live te gaan, maar we moeten dit helaas uitstellen vanwege belangrijke bijeenkomsten die uit veiligheid niet door kunnen gaan. Daarnaast volgen we de landelijke richtlijnen van het RIVM en willen we dat mensen zoveel mogelijk thuisblijven. Wel wordt er achter de schermen nog hard gewerkt aan de Netmobiel-app. Als alles meezit hopen we na de zomer live te kunnen en een app neer te zetten die gebruiksvriendelijk is! De mensen die zich hebben aangemeld voor de app worden via de nieuwsbrief op de hoogte gebracht wanneeer deze op je smartphone gedownload kan worden. Heb jij je nog niet ingeschreven? Dat kan geheel gratis via de volgende link: www.netmobiel.eu/aanmeldpagina-netmobiel-app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − 15 =